A Snapchat megoldotta, hogy a szülők ezentúl láthassák, kikkel beszélgetnek gyermekeik a platformon.

A Snapchat elindította szülői felügyeleti portálját, mely lehetővé teszi a szülők számára, hogy szemmel tartsák gyermekeiket, és lássák, hogy kikkel beszélgetnek. A Family Center elnevezésű új, alkalmazáson belüli funkció segítségével a szülők megnézhetik gyermekeik ismerőseinek listáját, továbbá azt is, hogy az elmúlt két napban kivel csevegtek.
Fontos megjegyezni, hogy a szülők csak a gyermekek ismerőseinek listáját láthatják, a csevegési előzményeket azonban nem nézhetik meg. A Snapchat közlése szerint úgy fejlesztették a Family Centert, hogy az “tükrözze azt a módot, ahogyan a szülők a való világban kommunikálnak gyermekeikkel”, magyarul tisztában lehessenek azzal, hogy gyermekeik kikkel lógnak együtt, anélkül, hogy ismernék beszélgetéseik tartalmát.
Az Engadget jelentése szerint a Family Centerből közvetlenül jelenthetik majd azokat a fiókokat, melyek vélhetően megszegték a Snapchat alapelveit, mindezt abszolút bizalmasan. Miután felszólították a platformot, hogy növelje az alkalmazás biztonságát azáltal, hogy nehezebbé teszik a felnőttek számára, hogy kapcsolatba lépjenek kiskorú felhasználókkal, a Snapchat is lépett.
Januárban megváltoztatták a barátok ajánlása funkciót, ezzel pedig főként a 13 és 17 év közötti felhasználók fiókjainak megjelenítését szüntették meg, továbbá a tinédzsereknek nem lehet nyilvános a profiljuk, ezen felül pedig kizárólag akkor tudnak egymással kommunikálni, ha ismerősök az alkalmazásban.
Szintén változás, hogy a tinik fiókjait csak akkor jelenítik meg a keresési eredményekben, ha a kereső félnek van közös barátja az érintett tinédzserrel. Miután rengeteg kritika érte a platformot, a Snapchat tavaly ígéretet tett arra, hogy komolyabban veszi a szülői felügyelet lehetőségét, és a kiskorú felhasználók védelmét szolgáló új funkciókkal rukkol elő.
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Snapchat nem puszta szívjóságból eszközölte ezeket a változtatásokat: a törvényhozók elkezdtek nyomást gyakorolni a tizenéveseket kiszolgáló közösségi platformokra és alkalmazásokra, például a Snapchatre és a TikTokra, hogy végre tegyenek valami a gyermekek védelme érdekében.