Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Széchenyi István Egyetem tovább bővíti kapcsolatait a kínai Jiaxinggal

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövőben tovább bővülhet a Széchenyi István Egyetem és a kínai Jiaxingi Egyetem közötti együttműködés, amely kiterjedhet az önkormányzati és a vállalati szférára is – hangzott el azon a látogatáson, amelyet a kínai nagyváros küldöttsége tett a győri intézményben.

 

A Széchenyi István Egyetem nemzetköziesítési tevékenységének egyik prioritása a Kínával való kapcsolatok erősítése. Az intézmény ennek jegyében létesített partnerséget 2021-ben a Jiaxingi Egyetemmel, amellyel azóta építőmérnöki kettős képzést indított. Az ezt elvégző hallgatók mindkét intézmény oklevelét megkapják. Emellett már két kínai vendégprofesszor is tanított Győrben az elmúlt időszakban.

A Széchenyi-egyetem delegációja idén két alkalommal járt a mintegy másfél millió lakosú kelet-kínai városban, amelynek küldöttsége december 13–16. között viszonozta a látogatásokat. A küldöttségnek nemcsak az ottani egyetem, hanem a Jiaxing Városi Népi Kongresszus és két nagyvállalat, a Huayou Cobalt, illetve a Huayou-csoporthoz tartozó Bamo Technology Hungary Kft. képviselői is tagjai voltak. Az utóbbi cég épít az elektromosjármű-gyártáshoz kapcsolódó katódgyárat a Komárom-Esztergom megyei Ácson.