Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A szigetközi vízpartokon továbbra is csípős a szúnyogkérdés

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van, aki csak méhész felszerelésben mer kimenni a kertbe, a táborozókat is csípik: a szigetközi és a Rába menti vízpartok környékén még kevésbé érezni a szúnyoggyérítés hatását. Győrben viszont sokat javult a helyzet.  Az extrém szúnyogártalommal érintett területeken az országos tisztifőorvos ugyan átmenetileg engedélyezte a repülőről történő kémiai szúnyoggyérítést, azonban a hőség miatt a héten erre nem lesz lehetőség. 

Hetek óta vakarózunk, a lassan visszahúzódó árvíz, a belvíz és a felmelegedés miatt tömegével keltek ki a szúnyoglárvák, megkeserítve mindennapjainkat. Múlt héten már a földi mellett légi irtásra is sor került (belügyminisztériumi engedély). Győrben jobb is lett a helyzet, de a Szigetközben a vízpartok környékén valamint a Rába melletti részeken még mindig felhőkben támadnak és csípnek az élősködők. Van olyan vízpart közelében élő, aki csak méhészkalapban mer kimenni a kertbe, s a táborozók és vízi turisták is folyamatosan fújják kenik, fújják magukat a szúnyogok ellen. Tizenkét vármegye háromszáznegyvenöt településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés. Az extrém szúnyogártalommal érintett területeken az országos tisztifőorvos ugyan átmenetileg engedélyezte a repülőről történő kémiai szúnyoggyérítést, azonban a hőség miatt a héten erre nem lesz lehetőség – közölte a katasztrófavédelem. Tegnap szigetköziben volt, ma Győr környéki falvakban lesz földi kémiai szúnyoggyérítés.