Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megfigyelted már, hogy bizonyos színek hatására másképp viselkedsz? Nem csupán hangulatodra lehetnek hatással, de személyiséged fejlődését is segíthetik, vagy gátolhatják. Fontos pl. milyen színre fested ki lakásod falait, milyen színeket viselsz magadon. Segítünk, hogy jól válaszd ki őket! Íme néhány közülük:

Piros az önbizalmadhoz

Erős és intenzív szín, ezért használatát nem szabad túlzásba vinni, viszont ha egy kis bátorságra van szükséged, akkor csenj a környezetedbe, öltözékedbe egy kis pirosat. Bizonyos vélemények szerint egyes embereknél fokozza az agresszióra való hajlamot, valószínű azért, mert a vér színe. Ne vidd hát túlzásba a használatát!

Zárd le a múltat fehérrel

Ez a szín tisztaságot, légiességet csempész köréd, ezért ha rágódsz valamin, vagy nem tudsz lezárni egy történést a múltadban, a fehér segíteni fog. Segítségével megszabadulhatsz a terheidtől, lelked könnyebb lesz, tiszta lapot nyithatsz a jövőre.

Kék szín szorongás ellen

Ha ezt a színt választod, akkor nyugtató hatással lesz rád, ugyanis csökkenti a vérnyomást, nyugodt állapotot eredményez, segít a lelki béke helyre hozásában és megnyugvást eredményez. A kék egyszerre csodaszép és pozitív szín.

Sárga a jókedvhez

A piroshoz hasonlóan erős szín, melynek használatát nem szabad túlzásba vinni, de egy kevés belőle már pozitív hatással lesz kedved alakulására. Energiát, fényt, vidámságot hoz a környezetedbe, mellyel elhagyhatod a búskomorságot, rosszkedvet.

Zöld, a kreativitás színe

Ha valami nagy munkába fogsz, melyhez kreatív energiákra van szükség, mindenképp vedd magad körbe zöld színnel, járj sokat a természetbe. Ez a szín segít a mélyen rejlő energiákat felszínre hozni, melyekkel megtalálhatod az utad.

Képek: gettyimages