Kezdőlap KÉK HÍREK

A vád szerint kilökte barátnőjét a tizedik emeletről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt a 33 éves férfi ellen, aki e vád szerint kilökte 26 éves barátnőjét a tizedik emeletről a győri Szent Imre úton lévő ház tizedik emeleti ablakából tavaly márciusban.

 A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfi barátnőjével és édesanyjával költözött 2023 januárjában az édesanyja által bérelt győri panellakásba, a tizedik emeletre. Időközben ideköltözött meg az édesanya unokája is a családjával, így a lakásban hatan éltek.

 

A pár kapcsolata 2023 márciusára megromlott, a vádlottnak lett egy új kapcsolata is, emiatt a felek sokszor veszekedtek. Szóváltás kerekedett köztük március 30-én reggel is, dulakodni kezdtek, a férfi kiment a szobájukból. A nő sírni kezdett, és az ablakot kinyitotta. Az egyik otthon lévő családtag észrevette és szólt is emiatt a vádlottnak, aki visszament a szobába.

Üvölteni kezdett vele, majd megragadta és kilógatta az ablakon – állítja a vád. A sértett küzdött és megpróbált visszamászni, de sajnos nem sikerült neki, és valósággá vált az emberek legszörnyűbb rémálma: a tizedik emeltről lezuhant. Ezt senki nem, éli túl, az áldozat a helyszínen meghalt.

 A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség emberölés miatt emelt vádat. Az ügyészség mértékes indítványa a vádlott beismerése és tárgyalásról lemondása esetére 14 év szabadságvesztés, az ügyben a Győri Törvényszék fogd dönteni.