Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB: Nyolcba masíroztak a franciák és a portugálok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legjobb 16 között a legjobban várt meccsen Franciaország egy szerencsés, megpattanó lövéssel verte Belgiumot. Ronaldóék drámai mérkőzésen jutottak tovább.

Két, végső győzelemre is esélyes csapott össze már a legjobb 16 között. Franciaország egész meccsen fölényben volt, de lövéseinek többsége nem talált kaput, néhány veszélyes ellentámadás viszont a belgák részéről igen. Már úgy tűnt, hosszabbítás következik, amikor a meccs hajrájában Kolo Muani rossz lövése felperdült Verthongen lábán, ezzel De Bruyne csapata indulhatott is haza az EB-ről (Franciaország-Portugália 1-0). 

A balul sikerült Georgia elleni csoportmeccs után újra az A csapatával vágott neki a Szlovénia elleni találkozónak Portugália. Kemény ellenállásba ütközött, hiába volt nagy mezőnyfölényben, hiányzott a kreatívitás vagy védett Oblak. A dráma a hosszabbításban jött el: büntetőt kapott Portugália, s az addig is görcsösen játszó Ronaldo kihagyta azt, majd a félidőben sírva fakadt. A végén majdnem a másik veteránon, Pepén ment el a meccs, hátul addig botladozott, amíg Sesko egyedül ziccerben kilépett, ám Diogo Costa kispárgázta lövését. A főszereplő ő lett, három 11-est is megfogott, Ronaldo belőtte a sajátját, Portugália továbbjutott és Franciaországgal mérkőzik (Portugália-Szlovénia 0-0, tizenegyesekkel 3-0). 

Ma hatkor Románia-Hollandia, kilenckor Ausztria-Törökország.