Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sebastian Filoramo, egy vak 12 éves venezuelai focirajongó megtalálta a módját, hogy ő is részt vehessen a foci-vb matricagyűjtési őrületében, nem is akárhogyan: a leleményes fiatal Braille-írással látja el gyűjteményét.

A 12 éves vak vérbeli focirajongó, Sebastian Filoramo pár hónappal ezelőtt úgy határozott, valahogyan megtalálja a módját, hogy ő is részt vehessen a manapság igen népszerű matricagyűjtési őrületben, tervét pedig megosztotta szüleivel és tanáraival is, akik maximálisan támogatták az ötletet.
A kisfiú megvásárolta az albumot, majd egy Braille-írógép segítségével felcímkézte az abban elhelyezett matricáit. A kisfiú úgy nyilatkozott, édesapja egy zseni, aki mindenre gondol, hiszen az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy a gyakorlatban hogyan is alakítsák át a gyűjteményt.
Sebastian, aki csecsemőként vesztette el látását, elárulta, a matricák egyedi testreszabása után átlátszó ragasztóval rögzítette Braille-írással a neveket és a mezszámokat, természetesen édesapja segítségével. 

Ahhoz pedig, hogy a november 20-án induló katari világbajnokságra elkészüljön az egyedi album, közel 600 matricára van még szüksége. Egyik tanára, Yohelis Nelo szintén segédkezik a felcímkézésben, s méltatta a kreatív gyermeket, aki elmondása szerint rendszeresen “zseniális ötletekkel áll elő”.
 

Forrás: Reuters