Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Autóipari mérnöki fejlesztőirodát nyit Győrben a Thyssenkrupp

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Autóipari mérnöki fejlesztőirodát nyit Győrben a Thyssenkrupp Components Technology Hungary, a győri iroda a budapesti, a szegedi és a veszprémi autóipari elektromos és elektronikai fejlesztőközpontjaival dolgozik majd szorosan együtt. 

Győrben elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésén, járműdinamikai szabályozásokon és az úgynevezett steer-by-wire rendszerek (mechanikus kapcsolatok helyett elektronikus összeköttetést biztosító rendszer) kialakításán dolgoznak majd. A Thyssenkrupp a következő három évben több mint kétszáz emberrel tervezi növelni képzett mérnökei létszámát Magyarországon,  Győrben az eső körben húsz embert terveznek alkalmazni, de már most előkészítik a következő bővítési ütemet.

 A Thyssenkrupp kutatás-fejlesztési tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: a szegedi, veszprémi és budapesti fejlesztőközponton kívül Győrben futómű-összeszerelő üzemet működtet, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és motorkomponenseket gyárt, Debrecenben pedig stabilizátorokat és rugókat készít. Magyarországon 2800 embert foglalkoztatnak, 2015 óta 150 milliárd forintot ruháztak be.

Győrben tárgyalnak a Széchenyi István Egyetemmel a meglévő együttműködésük kibővítéséről.