Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Értékesítette győri ingatlanvagyonának egy részét a Rába

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bruttó 3,175 milliárd forint értékben értékesítette az elektronikus aukciós rendszeren keresztül a Rába Járműipari Holding Nyrt. a társaság tulajdonában álló, használaton kívüli 4,2 hektáros győri területét. Az adásvételi szerződést a győri székhelyű járműgyártó vállalat hétfőn aláírta a vevővel.

A vállalat a 43 hektáros Városrétként ismert terület kereskedelmi zónának minősített részét, 4,2 hektárnyi területet értékesítették. 

 A Rába Nyrt. 2019 decemberében közölte, hogy vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától a Győr belvárosában található ingatlanvagyona egyik elemére. Akkor azt írták, hogy a Rába a kétezres évek elején működési igényeinek megfelelően egy telephelyre koncentrálta győri tevékenységét, amellyel felszabadították a 43 hektáros területet a belváros közvetlen közelében. A Mosoni-Duna partján fekvő, jó adottságokkal rendelkező területeket a társaság kiürítette, előkészítve későbbi értékesítésüket.