Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A „Helló, Szeretlek! Tudatos Vezetők Egyesülete” rendszeresen tart programokat, interaktív beszélgetéseket olyan érdeklődők számára, akik nyitottak új ismeretek befogadására, vagy elakadtak valahol és segítségre van szükségük. Interjú Tóth Csaba alapítóelnökkel. 

– Közösségünk tagjai olyan vezetők, akik a tudatosság eszközeit nem csak a magánéletükben, de a hivatásukban, emberekkel való munkájukban is alkalmazzák. A rendezvényeinken megosztjuk a tapasztalatainkat és meghallgatjuk a résztvevők gondolatait is – fogalmazta meg a küldetésüket a Győri Hírek kérdésére az egyesület vezetője, Tóth Csaba. 

Az egyesület egyik sarokköve a tudatosság, ami Tóth Csaba szerint akár elcsépeltnek is tűnhet, ha nem ássunk le magunkat a jelentés valódi tartalmához. A tudatosság a jelenlét és figyelem olyan állapota, amely segít mélyebben megérteni önmagunkat és környezetünket, valamint megfelelő döntéseket hozni az életünkben. Ezáltal növeli az életminőséget és segít az életünkben való boldogabb jelenlét elérésében. 

– Tudatosság nélkül élni olyan, mintha olyan hajóra szállnánk, aminek nincs kapitánya. Nem érünk el vele célt. Ez a hajó életünk metaforája: életem hajójának én vagyok a kapitánya, nekem kell célokat kitűzni.

Tóth Csaba hangsúlyozza: programjaik nemcsak vállalkozóknak szólnak, éppen ellenkezőleg. Mindenki számára hasznos lehet az a fajta egyetemes tudás, ami a beszélgetések során felszínre kerül. 

– Mindenféle elakadás mögött lelki probléma áll. Már eleve az, hogy a mi hozzáállásunk a nyugodtságra és a szeretetre épül, ad egyfajta pozitív energialöketet az elakadás feloldásához. Ez tökéletes alap arra, hogy együtt megoldjuk az egyéni problémát. 

Ez a hozzáállás az, ami az egyesület nevét is adja: helló, szeretlek. 

– Így köszönök. Mennyivel másabb az energia, mint egy sima sziánál, nem igaz? – teszi fel a kérdést Tóth Csaba. 

Úgy gondolja, a pozitív hozzáállás az élet minden területén kulcsfontosságú, mivel segít áthidalni az akadályokat és kiemelni a lehetőségeket. Befolyásolja, hogyan látjuk és értékeljük a körülöttünk lévő helyzeteket, valamint hogyan reagálunk rájuk. A pozitív hozzáállás által inspirálva magabiztosabban és motiváltabban haladhatunk előre az életünkben.

Az alapítóelnök hozzátette, a világban több mint 500 millió hasonló gondolkodású ember van, akik „kulturális kreatívoknak” hívják magukat. A győri csapat fontosnak tartja azt is, hogy átadja az ősi tudást a következő generáció számára.