Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Az ember, aki továbbra sem tud rollerezni Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt 96 órában két cikket is írtunk az új győri elektromos rollerekről, amit másfél hete tettek ki a város számtalan pontjára. Mi is ki szerettük volna próbálni, úgy, ahogy bárki más is megtenné: felhasználóként. Letöltöttem az applikációt, de a bankkártyámat sokáig nem fogadta el az applikáció. Amikor pedig azt hittem már minden rendben van, akkor készült ez a videó, hogy mégsem indul a mutatvány.

A hétvégén is többször megpróbáltam, akkor sem sikerült, pedig újra beszéltem a legnagyobb magyar bank telefonos ügyfélszolgálatával, újra leellenőriztünk minden kártyabeállítást és elvileg semmi akadálya nincs, hogy indulásként 1000 Ft-ot zároljon a rendszer. de mégsem tud.

A banknál azt javasolták, változtassam meg a telekódot és vigyem fel újra a kártyát. Hátha akkor majd… de nem.

Közben a két cikket és a hozzá kapcsolódó videót már több, mint százezren látták, rengeteg komment érkezett, sokan meg is osztották amit ezúton is nagyon köszönünk. És ami a legfontosabb talán, hogy 

három kommentelő azt is megírta, hogy ő már bizony használta ezeket a zöld járgányokat a városban!

Szóval akkor mégis működik. Sőt. vasárnap délután én magam láttam a saját két szememmel, hogy hárman is utaznak – igaz két járművön. A 18 éves életkor se biztos, hogy stimmelt, de hozzáfértek, elindultak, haladtak vele.

"Én kipróbáltam. A Dunakapu téren mentem vele egy kört, ez került 650 Ft-ba. 350 Ft az alapdíj, utána percenként 100 Ft. Szerintem alapvetően jó ötlet, de aránytalanul drága.

– írja az egyik kommentelő a három közül. A borosos árat sokan említik:

6000 egy óra? Bakker azért a kocsimmal elmegyek 200 kilometert. 

Egy másik olvasónk arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a mutatvány Pesten olcsóbb.

Én sem tudtam rollerzni ugyanitt elakadtam a bankkártya beolvasásánál. ( manuálisan sem lehetetett bevinni az adatokat). Amúgy annak fényében hogy az átlagos utazás ezer forint ami 4 buszjegy ára , nem hiszem hogy túl népszerű lesz. Budapesten a Tier 265 Forintért oldható fel és 55 Forint a percdíja. Győrben 350 és 100.

És többen megerősítették, hogy a rendszer bizony másnál sem működik.

mi azt láttuk, hogy a győriek csak fotózgatják, a turisták meg használnák, de ők sem tudnak elindulni velük…

Természetesen magkaptam, hogy biztos nincs pénz a számlámon és mennyire ügyetlenül bankolok. A legjobb tanács pedig ez volt:

Ne menj vele mert össze töröd magad. Ezért nem engedi a telód!

Köszönöm az aggódást, de most már szeretnék a végére járni a történetnek, úgyhogy ma reggel éppen ezért személyesen is bementem a bankba, ahol ugyanazt mondták, mint a hétvégén a telefonos ügyintézésnél. Max. a telekód megváltoztatásával tudok próbálkozni, mert a szükséges mennyiségű pénz a számlámon van és az összes ehhez használathoz szükséges beállítás rendben van.  

Természetesen hívtam a TIER ügyfélszolgálatát, de magyar nyelvű ügyintézőre negyed óránál tovább nem vártam, így letettem a telefont és írtam a supportnak, akikkel korábban már sikeresen leveleztem, amint értékelhető választ kapok természetesen arról is beszámolok majd.