Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Az ikrényiek nem kérnek a vadriasztó hangágyúkból 

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évek óta folyamatos vadriasztó hangágyúzásra panaszkodnak az ikrényiek, több gazda is használ ilyet. Most minden érintett földtulajdonosnak levelet küldött az önkormányzat, hogy ne használják ezeket, mert a helyieket zavarja. 

Hangágyúval védik a gazdák terményeiket a vadaktól Ikrény környékén (is), ám a zajt nehezen bírták a helyiek. Emiatt többször panaszt tettek az önkormányzatnál. Két éve például jegyző közbenjárásra megfordították az eszközt, hogy ne a falu felé hozza a hangot. 

A gondok azonban nem szűntek meg. Németh Tamás ikrényi polgármester testületi ülésen nemrégiben arról számolt be, hogy ismét intézkedtek a vadriasztók használatával kapcsolatban. Térképen áttekintették a környék földtulajdonosait,használóit, helyrajzi szám alapján. Részükre levél levelet küldtek, melyben kérték, hogy ne használják a hangágyút, valamint vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal. Összesen 31 gazda érintett az ügyben.