Baleseti összesítő megyénkből

baleset

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban a rendőrök egy halálos kimenetelű, három személyi sérüléssel, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Lövő belterületén, a Kossuth Lajos utcában, Sopronkövesd irányából Újkér irányába közlekedett személygépkocsijával egy 24 éves büki nő. Haladása során – feltehetően gépjárműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg – a nedves útburkolaton megcsúszott, majd a járművel az út jobb oldalán lévő árokba sodródott. Az árokfallal ütközve a gépkocsi visszacsapódott az útra, ahol bal oldalára dőlve állt meg.  A baleset során a járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Ne feledjék, hideg időjárási viszonyok között nagymértékben csökkennek a nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai!
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.
  • A kora esti sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó