Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felfüggesztettek egy indiai kormánytisztviselőt, miután elrendelte egy víztározó leeresztését, hogy visszaszerezze telefonját, melyet szelfizés közben ejtett el.
Rajesh Vishwas élelmiszer-felügyelő a múlt héten ejtette bele Samsung okostelefonját a Kherkatta gátba a közép-indiai Chhattisgarh államban. Úgy tudni, első körben Vishwas helyi búvárokat kért meg, hogy ugorjanak a víztározóba, hogy megtalálják a készüléket, arra hivatkozva, hogy az „érzékeny kormányzati adatokat tartalmaz”.

Csakhogy miután az okostelefon visszaszerzésére tett kezdeti erőfeszítések kudarcba fulladtak, elrendelte, hogy a víztározót dízelszivattyúkkal ürítsék ki. A következő három napban több mint 2 millió liter vizet (!) szivattyúztak ki a tározóból, ami elegendő ahhoz, hogy legalább 1500 hektár földet öntözzenek meg az indiai perzselő nyár idején.

Vishwas a helyi médiának magát védve azt mondta, hogy a víztározó vize „öntözésre használhatatlan”, és hogy egy magas rangú tisztviselőtől engedélyt kapott a víztározó lecsapolására. Nem tudni, hogy mire számított a kormánytisztviselő, ugyanis bár a lecsapolás megtörtént, a telefont pedig végül visszaszerezték, nyilvánvalóan nem volt működőképes, miután teli volt vízzel.

A hatóságok később végül felfüggesztették Vishwast, miután széles körben bírálták a vízkészletek pazarlása miatt. Már csak azért is érthetetlen a férfi tette, mert India az egyik leginkább vízhiányos ország, és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok súlyos vízhiányhoz vezettek, ami terméskiesést, erdőtüzeket és áramkimaradásokat okozott.