Biztonságtippek a Zárbaráttól- Támogatott tartalom

Biztonságtippek a Zárbaráttól

Szinte mindenki járt már úgy, hogy kizárta magát a lakásból, vagy elvesztette a kulcsait, netán betörtek hozzá és emiatt kellett zárszerviz szolgáltatását kérnie. Nem mindegy, hogy szorult helyzetünkben mennyit kell várni, milyen áron dolgozik a szakember.

A Zárbarát csapata több, mint 20 éve áll rendületlenül ügyfelei rendelkezésére. A nap 24 órájában, a hét minden napján.

Szakmai repertoáruk, technikai felszereltségük, országos lefedettségük és nem utolsó sorban a minőségi munka iránti elhivatottságuk biztosítja piacvezető szerepüket.

Egyszerűen szeretik, amit csinálnak.

Egy korban, melyre a bizonytalanság jellemző, szeretnének a biztos pont lenni!

Hitvallásuk , hogy legtöbbet saját magunk tehetünk a lakás és a ház betörésbiztossá tétele érdekében, ami azonban soha nem azt jelenti, hogy saját kézzel kellene elvégeznünk az ezzel kapcsolatos teendőket. Ha biztonságtechnikáról és zárakról van szó, akkor a szakértelem kiemelt jelentőséggel bír. Nem mindegy, milyen zárat és ajtót választunk, mint ahogyan azok beszerelése is különösen fontos. Ha magunk próbálkozunk a zárszereléssel, az általában meglátszik a végeredményen, és ezzel már alapvetően rést ütöttünk a védelmi vonalakon.

Sajnos tény, hogy a közbiztonság napjainkban nem a legjobb, és nyáron különösen sok betörésről hallani. Mielőtt azt hinné, hogy Önnel biztosan nem fordulhat elő ilyesmi, érdemes átgondolnia, mi történne, ha valóban felforgatva találná otthonát. Fontos, hogy biztonsági ajtó is megfelelő minőségű zárral legyen felszerelve, de a kamerarendszer kialakítása is sokat segíthet a megelőzésben.

A legtöbb betörés a nyári és a karácsonyi időszakban történik, amikor a családok hosszabb időre elutaznak és őrizetlenül hagyják otthonaikat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy mire kell ilyen esetben figyelni.

 NE KÜRTÖLJÜK VILÁGGÁ, HOGY NEM LESZÜNK OTTHON

A mindennapi rutinból való kimozdulást érthető módon mindenki izgatottan várja. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy lehetőleg minél kevesebben tudjanak arról, hogy üresen hagyjuk lakásunkat. Kifejezetten nem ajánlott a közösségi médiában tájékoztatni ismerőseinket róla, hogy nem vagyunk otthon. Kerüljük ezért az utazáson készült képek azonnali megosztását is.

BARÁTUNKAT KÉRJÜK MEG, HOGY VIGYÁZZON LAKÁSUNKRA

Ha hosszabb időre elutazunk javasolt megkérni egy barátot, hogy figyeljen otthonunkra. Ilyenkor a barátunkat megkérhetjük, hogy néha kapcsolja fel a villanyt, engedje és húzza fel a redőnyöket, kapcsolja be a tévét, autójával használja kocsibeállónkat, ürítse postaládánkat.

TARTSUNK RENDET AZ UDVARON

Az udvaron hagyott értékek gyakran vonzzák a hívatlan látogatókat, felkeltik az illetéktelenek figyelmét. Mindig tartsunk rendet, megfelelően gondozzuk otthonunk környezetét, mely nem csak esztétika miatt fontos, de a biztonságot is növeli. Sokan szeretnek nagy növényeket ültetni a ház elé, hogy az utcáról ne lehessen belátni. Ez a besurranó tolvajoknak is kedvez.

VÉDJÜK OTTHONUNKAT RIASZTÓVAL, KAMERÁVAL

A jól láthatóan elhelyezett riasztó, kamera gyakran elrettenti a betörőket. A legjobb a távfelügyeletre bekötött riasztórendszer.

HASZNÁLJUNK IDŐZÍTETT KAPCSOLÓS ÉS MOZGÁSÉRZÉKELŐS LÁMPÁT

Az időzíthető kapcsolóval időnként felkapcsolt lámpa azt a látszatot kelti, hogy a lakásban tartózkodunk. Hasonló módon rádiót is bekapcsolhatunk. A mozgásérzékelővel felszerelt világítás szintén fokozza a biztonságot.

HASZNÁLJUNK MEGFELELŐ BIZTONSÁGI ZÁRAKAT

A nam szakboltokban kapható olcsó zárak nem nyújtanak megfelelő védelmet az illetéktelen behatolókkal szemben. Az ilyen zárak gyakran pár pillanat alatt könnyen kinyithatóak, feltörhetőek. Ha otthonunkat biztonságban szeretnénk tudni zárat zár szaküzletből válasszunk, és a zár beszerelését bízzuk szakemberre. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a hozzá értő szemek felismerik az esetleges hiányosságokat, és minimális többletköltségért a hiba könnyen orvosolható.

Ne a záron spóroljon! A lakásba való betörés nem csak anyagi veszteséggel jár. Gyakran a megszokott biztonságérzet is elvszik, és a betörés pszichikai traumával is jár. A megfelelő zár megvásárlása és a zárszerviz elvégeztetése éves szinten nem kerül sokba, de nagyban megnöveli otthonunk biztonságát.

Forrás: zarbarat.hu

Operatőr, vágó, online felelős szerkesztő