Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan slágerek köthetőek, mint például a The Power of Love, a Because You Loved Me, az All By Myself, a That's The Way It Is, az I'm Alive vagy a My Heart Will Go On és még sorolni lehetne.

Az énekesnő azonban a zenei karrierjét is érintő bejelentést tett, miszerint 2 éve SPS (Stiff-Person Syndrome – merev személy szindróma) nevű ritka neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nála. Ez a betegség súlyosan kihat az érintettek életminőségére is, hisz az izmok merevségével és fájdalmas görcsökkel jár. A People-ban olvasható nyilatkozatából azt is megtudhatjuk, hogy a görcsök a torkában is jelentkezni szoktak, ami olyan érzés, mintha valaki fojtogatná az embert. Mivel a tünetek a sztár előadói teljesítményére is negatív hatással voltak, kénytelen volt lemondani számos fellépését és a turnéját is. A betegség oka nem teljesen ismert -autoimmun eredetűnek tartják- és jelenleg még nincs rá gyógyír sem, de a tüneteket kezelésekkel, fizikoterápiával enyhíteni lehet. Céline egy kombinált kezelési tervet követett, amely gyógyszeres kezelésből, vokális-, és immunterápiából, valamint intenzív fizikai rehabilitációból állt. Az elismert énekes a június végén megjelenő dokumentumfilmben -I Am: Céline Dion- feltárja a betegséggel vívott küzdelmeit, erőt adva mások számára, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal. A júniusi címlapsztoriban arról is mesélt, hogy új célt talált magának az éleben, mégpedig azt, hogy segítsen másokon azáltal, hogy felhívja a figyelmet az SPS-re és a kezelési lehetőségekre. Dion bízik a felépülésben és a zenei karrierjének folytatásában.