Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új, környezetbarát, Coldplay turné jegyében Chris Martin vonnal érkezett meg a koncerte. A zenekar frontembere évezte az utat. De nem ez volt az egyetlen környezetbarát dolog a koncerten.

Wales 'fővárosában', Cardiff-ban koncertezett a Coldplay. Az angol banda két estés teltházzal és rengeteg pozitív élménnyel zárta a cardiff-i napokat. Ráadásul megmutatták azt is, hogy lehet – Beyoncé-val ellentétben – környezetbarátabb módon is koncertet előkészíteni és tartani.

És hogy került ide Beyoncé neve? A amerikai énekesnő kb. 3 hete szintén Cardiff-ban koncertezett. 60 teherautónyi cucc biztosította a Beyoncé koncert sikerét. Ráadásul Londonból magánrepülővel ment Cardiff-ba, majd vissza Londoba, holott választhatott volna más, környezetbarátabb közlekedési módot is a szigetországon belül.

A Coldplay ezzel szemben megmutatta, hogy lehet máshogy is. Chris Martin vállalta, hogy ő vonattal meg a cardiff-i koncertre. Egy szürke joggingban utazott. Persze többen megismerték, de ez csöppet sem zavarta a Coldplay frontemberét, mindenkit szívélyesen invitált a cardiff-i koncertre, s hangsúlyozta: ő is oda igyekszik a vonattal. De nem csak ennyiből állt a Coldplay mini-zöldmozgalma:

a zenekar többi tagja ugyanis elhozott egy lányt a 13 km-ra található otthonából. Hana Lili a turnébusszal utazott és hatalmas élménnyekkel szált le. Egyébként a hölgy maga is zenész, egy népzene berkein belül. Természetesen még mindig nincs vége a környezettudatosságnak…

A két koncert áramellátását részben a táncparkett biztosította. Ugyanis a rajongók táncának (fel-le ugrálásának) köszönhetően áramot termelt ez a speciális táncparkett, amelyet a zenekar fel is használt.
 
photo: PA, bbc.com, walosonline.co.uk