Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A japán ruha- és háztartási cikkeket gyártó Nissen cég nemrégiben piacra dobta eddigi legérdekesebb termékét – olyan ágyneműket és takarókat, amelyek a macskabundát próbálják utánozni.

Tanulmányok kimutatták, hogy egy macska 10 percig tartó simogatása csökkenti a stresszhormonok szintjét, és minden macskaszerető elmondhatja, milyen pihentető lehet egy zenkertecskéhez hasonlatos bundás simizésének élménye. De mi a helyzet azokkal, akik szívesen tartanának cicát, de bérelt lakásban élnek, ahol nem engedik be a házi kedvenceket? Vagy azokkal, akik allergiásak a macskaszőrre? Nos, itt jön képbe a Nissen által fejlesztett új Neko Feel, cicaszerű takarója, amely a macskabunda érzetét utánozza.
Az egész körülbelül egy éve kezdődött, amikor egy fiatal Nissen-alkalmazott panaszkodni kezdett arra, hogy a lakásában, amelyben él, tilos a háziállatok tartása. Úgy tűnik, valaki a cégnél rájött, hogy ez egy gyakori probléma, és úgy döntött, tesz valamit ellene: létrehozza a macskabunda mesterséges alternatíváját.

A cél érdekében a Nissen konzultálni kezdett macskatulajdonos alkalmazottaival az anyag különféle jellemzőiről, például a puhaságról, vastagságról és a szálak hosszáról. Úgy tűnik, még a színezést is olyan macskafajták ihlették, mint az oroszkék vagy a karthauzi, amelyekről ismert, hogy mélyebb árnyalatúak a szőrszálak tövében, és fehérre (ezüstösre) váltanak át a hegyükön.
A Nissin Neko Feel kínálata tartalmaz takarót, matracot, és egy kör alakú relaxációs párnát is.