Csorna 2,229 milliárd forintot kap termál fejlesztésre

Csorna termál

Közzétette a Kisfaludy program nyerteseinek listáját a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) oldalán található közel 200 oldalas dokumentum az állami szervezet összes tavalyi pénzosztását felsorolja. Azt, hogy a tavaly elnyert állami támogatások kedvezményezettjeinek köre bővült, csak onnan lehet tudni, hogy a nyerteseket felsoroló, nemrég még 173 oldalas dokumentum 181 oldalasra bővült.

Ennek a bővítésnek lehet az egyik kedvezményezettje Csorna? A Magyar Turisztikai Ügynökség egyedi támogatás néven pályázat nélkül is oszt állami támogatásokat. Guller Zoltán az MTÜ vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy egy szakmai grémium dönt a pályázatokról, de azt már lassan egy éve nem árulják el – az ügy jelenleg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál van –, hogy kikből áll a döntőbizottság. Ezzel az egyedi támogatással nemcsak vállalkozók jutnak soron kívüli támogatáshoz, de önkormányzatok is.

– Csorna önkormányzata 2,229 milliárd forintot kapott a termálfürdő értékteremtő revitalizációjára.

Átlapoztuk a csaknem 200 oldalas dokumentumot, amit a Magyar Turisztikai Ügynökség tett közzé a honlapján, és abban megtaláltuk, hogy a kedvezményezett a Csorna Projekt Kft és Csorna Város Önkormányzatának konzorciuma.

Csornán erről még hivatalos tájékoztatás nem hangzott el.

Forrás:MTÜ

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó