Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Együttműködés a péri reptérrel

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Pér Repülőtér Kft. hatósági szerződést kötött az ideiglenes határátkelőhely-nyitásokkal kapcsolatos ügyintézések egyszerűbbé és hatékonyabbá tételéért.

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Reider Ernő Róbert, valamint Kovács Sándor Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezetői igazgatói  a szerződést  2022. december 8-án írták alá a péri repülőtér épületében.

A repülőtéren ugyanis egyre nagyobb számban zajlik a légi forgalom, amely kiterjed a schengeni övezeten kívülről érkező és oda induló járatokra is. Ezen esetekben a határátkelőhely-nyitások idejére a repülőtér területe is schengeni külső határnak minősül. A most megkötött szerződés meggyorsítja a légi forgalommal kapcsolatos kérelmezés folyamatát és csökkenti az ügyfelek és a hatóság adminisztrációs munkáját –írja a police.hu.

Az eseményen részt vett dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Benczik-Hrncsár Erika rendőr ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, valamint dr. Székely György rendőr alezredes, a megyei határrendészeti osztály vezetője.