Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Elkészült a hőn áhított körforgalom Veszprémvarsánynál

Több halálos baleset is történt a csomópontban, amely a fejlesztésnek köszönhetően jóval biztonságosabbá vált. 

Aki Pápa felől közelített, előfordult, hogy nem, vagy csak későn vette észre a kereszteződést, illetve azt, hogy hosszú autózás után elsőbbséget kell adnia a 82. számú úton haladó forgalomnak. Tovább nehezíttette a helyzetet, hogy a vasúti átjáró jelzései elvonhatták a vezetők figyelmét, kiváltképp rossz látási viszonyok mellett.  

Az újabb balesetek megelőzése érdekében egy 17 méter belső és 23 méter külső sugárral rendelkező körforgalom készült el, amely közvilágítást kapott, illetve szalagkorlátot is építettek a terültre, ahol számos egyéb technológiai megoldás segíti a közlekedőket. Az útkorona külső padkáját például a körpálya be és kihajtási ívein egy méter széles rázóburkolattal erősítették meg, részletezi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye.

Kara Ákos Győr-Moson-Sopron megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta: „A mai nap nagy mérföldkő a helyiek és az erre utazók számára, hiszen az új körforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá válik a közlekedés. Egy ilyen volumenű beruházás mindig alapot teremt a térség fejlesztése szempontjából. Külön öröm számomra, hogy jelen projekthez két állami út felújítása is kapcsolódik.”

A beruházás állami támogatásból, csaknem 580 millió forintból valósulhatott meg.