Elstartolt a Talent Program az ETO-nál

Elindult a Talent program
forrás: eto.hu

A héten a kezdetét vette az ETO-nál a Talent program, mely a kiemelt tehetségek fejlesztését tűzte ki célul – adta hírül a klub weboldala.

 

Boér Gábor, a WKW ETO FC Győr vezetőedzője, és szakmai stábja, mint a Talent Program mentorai minden hétfőn délután kis csoportos, egyéni képességfejlesztésre fókuszáló edzést tartanak a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia 12+2 kiemelten tehetséges, fiatal focistájának a 2003-2007 korosztályból.

Az Akadémia edzői közösen jelölték ki azt a 12+2 tehetséges fiatalt, akik részt vehetnek a programban. A kiemelt kapusok és mezőnyjátékosok közé természetesen a szezon során be lehet kerülni, de ki is lehet kerülni onnan.

A Talent Programban jelenleg részt vevő 2 kapus és 12 mezőnyjátékos:

– Kis Ákos – 2004. – kapus

– Mittnacht Szabolcs – 2003. – kapus

– Csontos Krisztián – 2004. – mezőnyjátékos

– Vingler László – 2005. – mezőnyjátékos – válogatott szereplés miatt hiányzott

– Kovács Bence – 2004. – mezőnyjátékos

– Balogh Ákos – 2005. – mezőnyjátékos

– Hős Zsombor – 2007. – mezőnyjátékos

– Tollár Imre – 2006. – mezőnyjátékos

– Pénzes Ádám – 2007. – mezőnyjátékos

– Lacza Alex – 2004. – mezőnyjátékos

– Süveges Attila – 2005. – mezőnyjátékos – válogatott szereplés miatt hiányzott

– Artner Dávid – 2004. – mezőnyjátékos

– Huszár Marcell – 2005. – mezőnyjátékos

– Szép Márton – 2007. – mezőnyjátékos

 

A Talent Program legfontosabb célja, hogy a kiválasztott fiatalok heti rendszerességgel együtt dolgozzanak a felnőtt csapat szakmai stábjával, egyéni képzési rendszerben, a technikai tudásuk fejlesztésére koncentrálva. Ezáltal a fiatal játékosok egyrészt betekintést nyerhetnek a felnőtt futballba, másrészt olyan hasznos elemeket gyakorolhatnak be és sajátíthatnak el az edzéseken, amiket bajnoki mérkőzésen, a pályán majd hasznosítani tudnak, hozzájárulva az egyéni fejlődésükhöz és csapataik sikereihez.

Nagy örömünkre szolgál az, hogy részt vehetünk a Talent Programban, és egy közös kezdeményezésként el tudtuk indítani az utánpótlással kézen fogva.  A 12+2 játékosnak megpróbálunk olyan edzéseket vezényelni, ahol plusz élményekkel gazdagodnak, egy kicsit megpróbálunk hozzájárulni a tehetségük fejlődéséhez, és remélem, hogy ez a törekvés még előrébb viszi a győri utánpótlás nevelést, és tudunk mi is picit hozzátenni a fiatalok jövőjéhez és fejlődéséhez. Nagyon fontosnak tartom az ilyen programokat, már az előző állomáshelyünkön is részt vettünk ezekben a kezdeményezésekben” – fogalmazott Boér Gábor vezetőedző.

“Azt is nagyon fontosnak tartom, hogy mi is folyamatosan részt vegyünk az utánpótlás mindennapjaiban, nem csak a mérkőzéseket tekintjük meg, hanem akár az edzéseket is megnézzük, ezzel a programmal kiegészítve pedig még közelebbről meg tudunk ismerkedni a legügyesebb, legtehetségesebb játékosokkal. Remélem, hogy a srácoknak is nagy élményt tudunk okozni, egy olyan élményt, ami a jövőjükkel kapcsolatosan maradandót ad nekik, és még agilisabban, még céltudatosabban tudnak majd készülni.” – tette hozzá a szakember.

A viharos szél ellenére már az első edzés nagyon jó hangulatban telt, a felnőtt csapat szakmai stábja és a gyerekek egyből megtalálták a közös hangot. Minden játékos igyekezett a lehető legjobban végrehajtani a gyakorlatokat, amiknek a későbbiekben még nagy hasznát vehetik a pályán.

Híradó főszerkesztő, riporter