Épül a tatabányai sportcsarnok

tatabányai sportcsarnok

Idén januárban rakták le a Tatabányán épülő multifunkcionális sportcsarnok alapkövét, amelyet mintegy 18,5 milliárd forintból valósít meg a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma.

A beruházás keretében egy 6000 férőhelyes sportarénát hoznak létre közel 19 500 négyzetméteres alapterületen.

Az épület pinceszintjén már az utolsó monolit vasbeton falazatok készülnek, és jelenleg a rakodótér falszakaszainak kivitelezése folyik. A sportcsarnok hátsó szárnyában megkezdték a falazott szerkezetek alatt a vízszigetelés kivitelezését, hogy ezután elkezdődhessenek a kőművesmunkák.

A terület, amelyen létrehozzák a csarnokot, szervesen csatlakozik Tatabánya mai sportközpontjához, a Sportligethez, mivel a környékén egymáshoz kapcsolódik a Földi Imre Sportcsarnok, a Grosics Gyula Stadion, a súlyemelőterem, a birkózóterem, a cselgáncsterem, a futófolyosó, az ökölvívóterem, az ugrócsarnok, a görkorcsolyapálya és a labdarúgópályák. A létesítményközpont így különösebb közlekedési nehézségek nélkül megfelelő helyszíne lehet majd bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is. A csarnokban egy 20 pástot magába foglaló vívóterem is működik majd.

A beruházás részeként a meglévő 170 személygépjármű-parkoló mellé 330 új parkolóhelyet is építenek, ebből 16 hely akadálymentesként készül el. A területen 50 darab kerékpártárolót is kialakítanak, valamint a 3 meglévő autóbuszparkolóhely mellé 6 újat is létrehoznak.

Forrás: magyarepitok.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó