Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott országszerte. A Happy-hét rendezvénnyel eddig évente átlagosan 76 ezer fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.

Hétfőn indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan.

Március 20. és 24. között az iskolákban és az óvodákban a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztet a Happy-hét program.

Az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, amelyen 10 darab 150 ezer forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. 
A Happy-hét hatását és eredményességét – a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével – felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 darab 20 ezer forintos könyvutalványt sorsolnak ki.

A tematikus egészséghetet az intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze. Játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről és a folyadékpótlás jelentőségéről.

A programok megszervezéséhez az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, amelyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek.

/Fotó forrása: merokanal.hu/