Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy magas rangú brit tisztviselő kijelentette, az édesség fogyasztása választás kérdése, éppen ezért arra kért minden munkavállalót, hogy ne nehezítsék meg munkatársaik életét.

Susan Jebb professzor, az Egyesült Királyság legfőbb élelmiszer-felügyeleti szervének vezetője egyenesen a passzív dohányzáshoz hasonlította a sütemények irodákba történő bevitelét, s azt tanácsolta a brit munkavállalóknak, hogy tartózkodjanak tőle.
A professzor azt is sérelmezte, hogy meglátása szerint az egészségtelen ételek reklámozása “aláássa az emberek szabad akaratát”, kiemelve, hogy az édességek fogyasztása választás kérdése, és az emberek segíthetnek egymásnak azzal, hogy “támogató környezetet” biztosítanak egymásnak.

A professzor a Timesnak nyilatkozva úgy fogalmazott:
“Mindannyian szeretjük azt hinni, hogy racionális, intelligens, művelt emberek vagyunk, akik mindig megalapozott döntéseket hoznak, de alábecsüljük a környezetre gyakorolt hatást. Ha senki nem hozna be süteményt az irodába, nem ennék süteményt a nap folyamán, de mivel az emberek mégis behoznak süteményt, megeszem. Na jó, oké, én hoztam egy döntést, de az emberek azt a döntést hozták, hogy bemennek egy füstös kocsmába.”
Utóbbi kapcsán rámutatott, hogy a dohányzással kapcsolatban “nagyon hosszú idő után eljutottunk oda, hogy megértettük, hogy az egyéneknek kell erőfeszítéseket tenniük, de a támogató környezettel sikeresebbé tehetjük erőfeszítéseiket”, hangsúlyozva, hogy az a problémája, hogy az étkezéssel kapcsolatban még mindig nem így gondolkodnak.