Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új szak indul szeptemberben

A hallgatói kiválóság fejlesztését előtérbe helyező programtervező informatikus szakot indít idén szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetem.

A képzés a szoftverfejlesztés és a modellezés tárgykörében projektorientált oktatást, céges munkatapasztalat szerzését, valamint nemzetközi projektekben való részvételt is kínál. 

Dr. Horváth Zoltán professzor, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karának dékánja azt mondta, céljuk vezető ipari és nemzetközi kutatási szintű informatikai alap- és mesterképzés működtetése Győrben. Az alapszak során modern digitális ipari munkatapasztalatot, egyúttal nemzetközi projekt- és publikációs tapasztalatot szereznek a jelentkezők.

A képzés fókusza erős matematikai alapok és szoftverfejlesztési ismeretek oktatása mellett a mesterséges intelligenciára, a kiberbiztonságra, a szuperszámítógépek programozására és további digitális témakörökre terjed ki. A szabadon választható kurzusok témái a molekuláris orvosbiológia, illetve az ipari matematika, modellezés, szimuláció és optimalizáció.

A képzésen olyan szakemberektől tanulhatnak a fiatalok, akik az egyetem országosan és nemzetközileg is elismert oktatói. Például:

dr. Friedler Ferenc professzor, aki a Stanford kutatási listán is szerepel,

dr. Benczúr András, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) mesterséges intelligencia laborvezetője,

 dr. Peták István, az Oncompass európai innováció díjas digitális molekuláris biológiai cég alapítója.

A nívós szakembergárda mellett kitűnő vállalati partnerek járulnak hozzá a képzés sikeréhez. Az új szakon előnyben részesítik a projektorientált oktatást, a cégektől kapott feladatok megoldását, az eredmények írásbeli és szóbeli bemutatásának gyakorlását. A képzésben részt vevők nemzetközi projektekhez is csatlakozhatnak, melynek során a stuttgarti, a strassburgi és a torinói egyetemek csapataival dolgozhatnak közösen.

Az új szak a felvi.hu oldalon a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató hivatalos kiegészítésében lesz elérhető, várhatóan január végén.