Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Fél éve ítélték el embercsempészésért, most újra kattant a bilincs

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt tett letartóztatásra indítványt azzal a román férfival szemben, akit 2022 novemberében szintén embercsempészés miatt jogerősen 2 év 2 hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A férfit korábban a Soproni Járásbíróság korábbi ítélete szerint a férfi egy személyautóban 11 főt szállított, és csak hosszas üldözést követően sikerült őt rendőri ellenőrzés alá vonni.

A jelenlegi megalapozott gyanú szerint a 32 éves férfi  június 20.-án  29 főt szállított egy magyar rendszámú kisteherautóval az M1-es autópályán Ausztria irányába, amikor a rendőrök ellenőrizni akarták. A férfi a rendőröket észlelve nagy sebességgel, a forgalmi sávokat váltogatva menekülni próbált, de nekiütközött egy civil osztrák rendőrségi autónak, majd futva menekült tovább, de elesett, így a rendőrök elfogták.

Az ügyészség férfival szemben benyújtott letartóztatási indítványban a szökési kísérlet tényére és annak további veszélyére, az eljárás nehezítésének
lehetőségére és a bűnismétlés fokozott valószínűségére hivatkozott.

A bíróság az ügyészség érveivel egyetértve egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását. A végzés véglegessé vált.