Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Fellélegezhetnek a feltöltőkártyások

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszamenőleg is kárpótlást ad az MVM a feltöltőkártyás ügyfeleinek, akik augusztusban feltöltik a mérőórát – írja a Hvg.hu.

AZ MVM úgy döntött, évi 2523 kWh-ig az eddigi, csökkentett áron tudják feltölteni a kártyákat a fogyasztók, ami azt jelenti, hogy még csak számolgatniuk se nagyon kell. A lakossági piaci árazás annál a fogyasztónál kerülhet újra napirendre, aki túllépi a limitet, közölte a cég. 

Az eddigi szabályozás szerint napi limitet kellett volna számolgatniuk azoknak, akiknek otthonában feltöltőkártyás villanyóra van. Ezt szüntetik meg szeptember 1-jétől, akik pedig addig magasabb áron töltötték fel a mérőórát, kárpótlást kapnak. 

Nem kizárólag a szegényebb háztartásokban szereltetnek fel feltöltőkártyás mérőórát; a bérbeadók közül is többen választják ezt a megoldást megelőzve azt, hogy bérlőjük magas villanyszámlát hagyjon maga után.

Magyarországon egyébként 134 ezer háztartásban van feltöltőkártyás mérőóra, és 13 ezer helyen a gázóra is hasonlóan működik.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com