Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB: Nyerhet a legjobb a végén? Spanyolország döntős

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Franciaország sem tudta megállítani Yamalékat, Spanyolország hátrányból fordítva nyerte meg az első elődöntőt a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. 

Finálénak beillő párharcban dőlt el, ki jut a vasárnapi döntőbe. A franciák egy kihagyott spanyol helyzet után Mbappé beadását követően Kolo Muani fejesével szereztek vezetést a 9. percben (0-1). Olmoék mezőnyfölényét a gallok egy-egy veszélyes kontrával ellensúlyozták. A 20. percben aztán a 16 éves Lamine Yamal egy testcselt követően 20 méterről ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, majd pár perc múlva Olmo egy remek csel után lőtt volna gólt, de a menteni igyekvő Kounde beleért, így került a labda a hálóba (2-1). 

A második félidőben próbálkoztak ugyan a franciák, de a spanyolok sokszor eldugták a labdát, így a formán kívül játszó Mbappé helyzetén kívül (amit fölé lőtt) nagyobb lehetőségük nem is akadt. A spanyolok eddig minden meccsüket megnyerték az EB-n, így jutottak döntőbe (Spanyolország-Franciaország 2-1)

Ma este 9-kor a másik elődöntőben Anglia-Hollandia az M4-en.