Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk a TOP3 receptet! Az egyik legszebb hangulat lehet ősszel a pokrócos, összebújós, beszélgetős este. Míg kint már hűvösen fúj a szél és csepeg az eső, egy-egy házilag elkészített forró ital kellemessé teheti a bent létet.

Forrócsoki, a klasszikus kényeztetés

Az igazi forró csoki nem pudingállagú, hanem egy sűrű, krémes, de folyékony massza. A forró csokoládét készíthetjük tejszínnel, gazdagíthatjuk főszerekkel, mályvacukorral, tejszínhabbal. Ez az egyik legtöbbet elkészített őszi ital.

  • 1/2 l teljes tej
  • 15 dkg 70%-os, jó minőségű étcsokoládé
  • 1 ek cukor
  • 2 g étkezési keményítő
  • 1 rudacska fahéj (elhagyható)

Keverd el a keményítőt 1 dl tejjel, majd tedd félre. A maradék tejet forráspontig melegítsd, ha főszeres italra vágynál, a fűszereket az elején tedd bele. Add hozzá a cukrot és a felkockázott csokoládét, majd keverd az olvadásig. Ezután keverd át a keményítős tejet, és folyamatos kevergetés mellett add a csokoládéhoz. Lassan gyöngyöztessük az italt további 1-2 percig, míg be nem sűrűsödik kissé. Máris fogyasztható.

Kakaó imádóknak jöhet a mexikói fűszeres forró kakaó

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál sötét barnacukor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 bögre (2,5 dl) zsírszegény tej
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1/8 teáskanál mandulaaroma

Ez se okoz gondot hidd el, az elkészítése roppant egyszerű. Egy nagy bögrében vegyítsd a kakaóport a cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval! Add hozzá a forró vizet, simára keverd. A tejet melegítsd alacsony hőfokon 3 percig, hogy felforrósodjon! Öntsd a kakaós masszára, és keverd el jól! Bolondítsd meg egy kis vanília- és mandulaaromával.

Ne tökölj! Sütőtökös latte a szezon slágere

Ez az amerikaiak nagy kedvence. A sütőtökös latte, avagy a pumpkin spice latte. Ja és ne feledd, a sütőtök immunerősítő hatásának jelentőségét.

  • 2 dl tej
  • 1 adag erős kávé
  • 1 evőkanál sütőtökpüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Főzz le egy adag kávét! A sütőtök pürét keverd össze a tejjel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával, és kis lángon kezdd el melegíteni! Ha sima a massza, vedd le a tűzről. Ha kicsit hűlt, mixerrel krémesítsük! Öntsd pohárba a sütőtökös-tejes keveréket, és csorgass rá kávét. A tetejére tegyél habosított tejet agy tejszínhabot, sőt megspékelheted egy kis fahéjjal is.

Most már jöhetnek a morcos, hűvös őszi esték! Egészségedre!

(fotó: pixabay)