Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ki mire esküszik!  Ki ne emlékezne a nagyinál az illatra, amikor beléptél a konyhába és már egy ideje főtt a kukorica. Ugye felejthetetlen?
Az igazi íz szerintünk is a vízbe főtt, de vannak, akik imádják a  „mikrós változatot” is.

A sózás megosztó kérdés

Az egyik tábor jól megsózza a főzővizet, a másik tábor állítja, hogy a sós vízben főzéstől megkeményednek a szemek. De ktségtelen, hogy jobban esik a nyári melegben az enyhén sósabb íz világú. 

Meddig főzzük?

A csemegekukorica akár 15-20 perc alatt megpuhul, de 30-35 perc alatt már a legmakacsabb csöveken is ehetők. 

Főtt kukorica mikróban

  • Távolítsd el a kukorica bajszát, és úgy mosd meg, hogy a burokleveleket tartsd rajta, erre szükség lesz.
  • A zöld csuhája vegye körül a kukoricacsövet, és így tedd a mikrohullámú sütőbe. Állítsd 700 wattos fokozatra, és kapcsold be 5 percre.
  • Ha a hűtőből vetted ki, tehát nem szobahőmérsékletű a kukorica, 6 percig menjen!
  • Készíts elő edényfogó kesztyűt vagy egy fogót, mert tűzforrón gőzölögve fogod kivenni.
  • Ha már annyira kihűlt, hogy nem égeti a kezed, fejtsd le róla a csuháját. 
  • A fogyasztáshoz sózd meg, vagy ha úgy szereted, akkor vajazd, netán csepegtess rá citromlevet.

Egy próbát megér!

(forrás: nlc.hu/fotó: pixabay)