Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Gondatlanságból vett részt a pénzmosásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalemberrel szemben, aki szívességből, gondatlanul vett részt pénzmosásban.

 

A vádirati tényállás a 33 éves férfit egy Kelet-Magyarországi településen idén tavasszal azzal szólította meg egy ismeretlen személy, hogy a szomszédos országban dúló háború elől menekült el, családjának pénzre van szüksége, ami rendelkezésére áll, csupán egy bankszámlára van szüksége, ahová utalni lehetne a rendelkezésére álló összeget, hogy azt felvehesse. A bankszámla használatért cserébe, hálaként pénzt is felajánlott az ismeretlen férfi.

A vádlott az ismeretlen személyt megsajnálta, felajánlotta a bankszámláját. A bankszámlára még aznap egy 2.500.000 forintról szóló utalás érkezett, melyet a vádlott a település bankfiókjában készpénzben felvett és átadott az ismeretlen férfinak. A szívességért cserébe pénzt nem fogadott el.

A nyomozás során megállapításra került, hogy az összeg egy Győr-Moson-Sopron vármegyei hölgy bankszámlájáról került aznap átutalásra, a hölgy megtévesztésével, csalás útján.

Az ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolta meg, mely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.