Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Gyakornokból munkatárs

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 130 gyakornok kezdte meg szakmai karrierjét tavaly az Audi Hungariánál.

A vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja elmondta, a magasan képzett munkaerő utánpótlását részben a gyakornoki program segítségével biztosítják. Németh Kinga hozzátette: 2022-ben 138 gyakornokuk főállású munkatársként folytatta szakmai pályafutását az Audinál, ami azt bizonyítja, hogy hosszútávon is vonzó karrierlehetőséget biztosítanak a következő generáció számára. 

Nagyvállalati környezetben szerezhetnek tapasztalatot

A gyakornoki program keretén belül az Audi Hungaria aktív nappali tagozatos egyetemi hallgatóknak kínál lehetőséget arra, hogy nagyvállalati környezetben szerezzenek tapasztalatot, illetve elindítsák szakmai karrierjüket. A program, mely egyben gyakorlati felkészülést is jelent a munkaerőpiacra, rugalmas munkaidőt, egyedi juttatási rendszert és innovatív munkakörnyezetet biztosít a hallgatóknak – közölte a vállalat. Mint írják, a gyakornokok tanulmányaiknak, készségeiknek és érdeklődésüknek megfelelő feladatokban, projektekben vesznek részt, miközben megismerik az Audi Hungariánál alkalmazott legmodernebb technológiákat, a négykarikás vállalat prémium kategóriás termékeit, valamint világszintű gyártástechnológiáját és szolgáltatásait. Egy gyakornok átlagosan 18 hónapot tölt el a vállalatnál, mely idő alatt rendszeresen kap visszajelzést teljesítményértékelés formájában. Munkahelyi fejlődésüket folyamatos szakmai és nem szakmai képzések is támogatják.

Lépést tartanak a munkaerőpiac változásaival

Az Audi Hungaria jelenleg több mint 300 gyakornokot foglalkoztat, többségük a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója. A vállalat először 1997-ben fogadott gyakornokokat, a program jelenlegi formájában 2010 óta készíti fel a fiatalokat a munkaerőpiacra.
 
Az Audi Hungaria folyamatosan lépést tart a munkaerőpiac változásaival, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jövő generációja hosszútávú karrierlehetőséget és biztos munkahelyet találjon a vállalatnál. Tavaly az Audi Hungaria vehette át a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjat az autóipari gyártó kategóriában. A díj alapjául szolgáló online felmérés a 16 és 26 év közötti munkavállalók munkahely-választási preferenciáit tükrözi.