Kezdőlap KÉK HÍREK

Gyalogos gázolás

Győr-Moson-Sopron megye útjain az elmúlt 24 órában két gyalogos gázolás is történt.

Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton közlekedett BMW típusú személygépkocsijával egy 24 éves nő a Kápolna tér irányából a Rév utca felé,  2020. július 13-án 13 óra 35 perckor. Haladása során a Szent István király úton lévő zebrához érve, nem biztosított elsőbbséget a jobb oldali irányból átkelő gyalogos számára és elütötte.  A baleset következtében a gyalogos megsérült, a mentők kórházba vitték. A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ugyanezen a napon, 17 óra 10 perckor Seat Ibiza típusú személygépkocsijával közlekedett Sopronban, a Nemeskúti úton, Tómalom felől a Rákosi út irányába egy 81 éves férfi. Haladása során – vélhetően figyelmetlensége miatt – nem vette észre az út jobb oldalán kerékpárját gyalogosan toló nőt, és gépkocsija visszapillantó tükrével elsodorta őt. A gyalogos a baleset következtében megsérült, a kiérkező mentők kórházba szállították. A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy

  • a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van;
  • a járművezetők esetében nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu