Kezdőlap KÉK HÍREK

Győrben is garázdálkodott a grúz betörőbanda

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három grúziai férfi ellen, akik rendszeres magyarországi kiruccanásaik alatt több ingatlant fosztottak ki az ország különböző részein. A csoport – akik autóval érkeztek és távoztak – álkulcsokkal jutottak be a lakásokba, ahonnan széfeket, ékszereket, készpénzt és dokumentumokat loptak el. A bűncselekményeket szervezett és előre kitervelt módon hajtották végre, többek között Budapesten, Győrben és Székesfehérváron.

A hatóságok által minősített lopássorozatért a vádlottak közül kettőnek akár 12 évig, míg harmadik társuknak – aki csak az utolsó két esetben vett részt – 7 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Jelenleg ketten előzetes letartóztatásban várják az ügy további alakulását. 

A mellékelt rendőrségi fényképeken az elkövetők álkulcsai, az eltulajdonított ékszerek egy része és az elkövetők kommunikációját segítő adóvevő látható.