Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Közös állásponton van az Audi Hungaria új igazgatósági elnöke és Nagy Márton

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel egyeztetett az Audi Hungaria új igazgatósági elnöke, Michael Breme. A találkozón a felek egyeztettek a járműipar jövőjéről. A vg.hu beszámolója szerint a megbeszélés során kiderült, hogy mindkét fél egyetért abban, hogy az elektromos autók képviselik a járműipar jövőjét, és céljuk, hogy 2030-ra az eladott autók 55 százaléka elektromos legyen.

Az Audi Hungaria a magyar járműgyártó ipar legnagyobb szereplője, 8 milliárd eurós árbevételével és 12 ezer család megélhetését biztosítva a térség legjelentősebb munkáltatója. A győri vállalat a magyar kormány stratégiai partnerének számít, és a felek közötti együttműködés kulcsfontosságú a vállalat versenyképességének fenntartásában és erősítésében, különös tekintettel az elektromobilitás térnyerésére. – írja Világgazdaság. 

Nagy Márton miniszter kiemelte, hogy a járműipar jövőjét az elektromos autók jelentik, és a kormány szándéka, hogy erősítve hazánk szerepét, a nyugati és keleti tőke, valamint a csúcstechnológia Magyarországon találkozzon. Az ágazatban már jelen vannak a világ legnagyobb prémium német autógyártói, valamint a keleti high-tech akkumulátorgyártók is.

A miniszter az általános zöld és digitális átállás támogatása helyett az elektromos autók dedikált támogatását szorgalmazta, és egy új közös uniós program létrehozását javasolta, amely mind a fogyasztói, mind pedig gyártói oldalról támogatná az elektromobilitást.