Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Győrből is várják a jelentkezőket a népszerű egyetemi programra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A budapesti hallgatók már csak egy hétig jelentkezhetnek, a vidékiek április közepéig pályázhatnak a Mathias Corvinus Collegium kollégiumi lakhatást is biztosító ingyenes Egyetemi Programjára – közölte az intézet.

A közlemény szerint az MCC Egyetemi Programjának felvételije hatalmas érdeklődés mellett zajlik Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is.

A tájékoztatás szerint a Mathias Corvinus Collegium mindazon, első egyetemi évét a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgató jelentkezését várja, aki az adott régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Míg a vidéki központokba április 14-ig, a budapesti képzésre március 14-ig lehet jelentkezni.

A program során a hallgatók hat szakterületen (jog, közgazdaságtan, pszichológia, nemzetközi kapcsolatok, történelemtudomány és média) szerezhetnek egyedülálló tudást, nemzetközi tapasztalatokat és közösségi élményeket.

Az MCC kiterjedt nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok a többi közt Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egyesült államokbeli Quinnipiac Egyetemen tanulhatnak. Továbbá a hallgatók az MCC brüsszeli központjában közelebbről megismerhetik az uniós intézményeket és döntéshozatali folyamatokat.

A program célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. A felvételt nyert tanulók számára a képzések térítésmentesek.