Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Győztes meccsen lépett pályára az UNI Győr játékosa Amerikában

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első győztes női NBA mérkőzésén lépett pályára vasárnap Goree Cyesha, a magyar válogatott és a Győr honosított amerikai kosárlabdázója.

 

A magyar játékos Goree Cyesha csapata, a Washington Mystics hazai pályán 84–69-re legyőzte vasárnap a Phoenix Mercury együttesét az észak-amerikai női kosárlabdaligában.

A WNBA-csapat mezében lejátszott harmadik mérkőzés után elmondta, meglepte a Washington Mystics-től júliusban kapott szerződésajánlat. Goree Cyesha kiemelte, hogy jól érzi magát, hiszen nagyon családias hangulatú közösségbe került az átmeneti, sérülés miatti szerződéssel.  Az interjúból kiderült, a megkeresés alig két héttel az Európa-bajnokság után érkezett, és nagyon gyorsan ment minden, hiszen ahhoz képest, hogy felhívták, a "következő gépen" már úton is volt Washingtonba.

A honosított magyar válogatott játékos életében először szerepelhet WNBA csapatban, hiszen mielőtt Európába szerződött, próbajátékon és edzőtáborban az amerikai profi liga közelében volt ugyan, de pályára élesben, szezonban nem lépett.

A következő mérkőzésen, szerdán Minneapolisban a Juhász Dorkával felálló Minnesota Lynx lesz a Washington ellenfele. A fővárosiak jelenleg a keleti főcsoport harmadik helyén állnak 12/10-es győzelmi mérleggel, összesítésben pedig a rájátszást érő ötödik pozíciót foglalják el.

 

Fotó: WNBA