Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hatósági áron, jogosulatlanul – kenőpénzért

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem 18 ezer liter gázolajat tankoltak jogosulatlanul, hatósági áron egy Győr-Moson-Sopron megyei benzinkúton. 

Külföldi autókba és kannákba is több mint 400 alkalommal jutott üzemanyag. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói épp vásárláskor érték tetten csalókat. A benzinkút alkalmazottjai főnökeik tudtával kenőpénz ellenében adták el az üzemanyagot külföldieknek. Rajtaütéskor a vevő éppen fizetett és kenőpénzt adott át, közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága. 

A pénzügyi nyomozók lefoglalták a helyszínen készült kamerafelvételeket és az online pénztárgépek adatait, illetve házkutatáskor 4 millió forint készpénzt is. Egy nap alatt tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt zajlik. A büntetőeljárással párhuzamosan adóigazgatási és jövedéki eljárás is indult.

A közös razziát a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei mellett, a Győr-Moson-Sopron megyei Adó- és Vámigazgatóság kockázat kezelési és jövedéki szakemberei, valamint a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóság informatikus szakemberei is segítették.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com