Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Hatvanöt tiszai vízügyes vezényeltek át Szigetközbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A friss számítások alapján a Dunán Nagybajcsnál a III. fokot meghaladó tetőzést már csütörtökön a késő esti órákra várják a vízügyes szakemberek. Győrben az első fokú szintet meghaladó vízállás várható.

A Duna vízgyűjtőjén tegnap leesett újabb csapadék hatására a folyó magyarországi szakaszán is magasabb tetőzések várhatók. A vízügy a friss kalkulációk alapján csütörtök késő estére számít a III. fokot meghaladó tetőzésre Nagybajcsnál, ahová ma reggel több mint 60 szakember indult útnak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól, hogy a Duna szigetközi szakaszán nyújtson segítséget a kollégáiknak a védekezésben – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Duna szigetközi szakaszán az ár biztonságos levonulásának érdekében fokozott őrszolgálatot teljesítenek a vízügy munkatársai. A védekezés megerősítésére és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkájának támogatására 65 vízügyes érkezett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól. A friss számítások alapján a Dunán Nagybajcsnál a III. fokot meghaladó tetőzést már csütörtökön a késő esti órákra várják a vízügyes szakemberek.

Az ártereken az évszaknak és a sok esőnek köszönhető dús növényzet lassítja a víz levonulását. Győrben az első fokú szintet meghaladó vízállás várható. (Fotó: OVF)