Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A beteget kivizsgálásra szállították kórházba a mentősök, ám a férfi hajnalban elhagyta a kórház épületét, meglátta a mentőautót, mely őt szállította, és jó ötletnek találta, hogy ellopja azt.

A helyi hatóságok arról számoltak be , hogy egy beteg ellopta azt a mentőautót, mely őt szállította egy New York-i kórházba, majd egy 40 kilométeres útra indult a mentőautóval, mely csak akkor ért véget, amikor az állami rendőrség kiszúrta a kerekeket, hogy végre megállítsa a száguldozó beteget.

A rendőrség közlése szerint az incidens csütörtökön kora reggel történt, amikor egy 47 éves férfit vizsgálatra szállítottak a manhattani Mount Sinai Morningside kórházba.

A férfi végzett a vizsgálattal, majd nem sokkal hajnali 5 óra környékén elhagyta az épületet: az épület előtt azonban figyelmes lett arra a mentőautóra, mely őt szállította az egészségügyi intézménybe. A férfi látta, hogy az autó nyitva, a kulcs pedig benne van, majd fogta magát, beszállt és elhajtott a mentőautóval.

Mivel a mentőautóban van GPS, végig nyomon tudták követni a beteg ámokfutását, ahogy észak felé tartott Westchester megyén keresztül a 87-es autópályán. Az állami rendőrök végül Tarrytown közelében észlelték a mentőautót, és megpróbálták megállítani, ám a beteg elszáguldott, s ekkor vette kezdetét az autós üldözés.

A mentőautót, benne a beteggel végül akkor sikerült megállítani, amikor a rendőrök egy, a kerekeket kiszúró eszközt helyeztek el a Hudson folyón átívelő Mario M. Cuomo hídon. A férfit letartóztatták többek között nagy értékű lopás, lopott tárgy birtoklása, gépjárművel való menekülés és ittas vezetés vádjával.