Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók szöuli világkupaversenyén a magyar női váltó hetedik helyen végzett vasárnap.

A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású négyes a kisdöntőben volt érdekelt.

Itt a lengyel és a japán kvartett mögött harmadikként ért célba. Kizárták az olasz stafétát szabálytalanság miatt. A győzelmet Hollandia szerezte meg, a férfi váltóknál pedig Kína győzött Liu Shaoanggal a soraiban.

Egyéni eredmények

Újra Bontovics Balázs szerepelt a legjobban, aki a szombati hetedik helye után ezúttal a kisdöntőben korcsolyázott 1500 méteren. A 21 éves magyar versenyző futamában ötödikként haladt át a célvonalon, így 12. lett. A vk-győzelem a kanadai William Dandjinoué lett.

A nők leghosszabb távján, melyet ismét a világkupában élen álló dél-koreai Kim Gilli nyert meg, Sziliczei-Németet az elődöntőben szabálytalanság miatt kizárták, ami a 21. helyet jelentette számára.

Sprint 500 méteren Tiborcz Dániel, illetve Kónya Zsófia is a negyeddöntőben búcsúzott úgy, hogy a futamában negyedik lett. Előbbi 14., utóbbi 16. helyen végzett. 

A férfiaknál a szám magyar olimpiai bajnoka, a már kínai színekben versenyző Liu Shaoang diadalmaskodott úgy, hogy a legrosszabb ötös pályáról rajtolt a fináléban, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor negyedik lett. 
A nőknél ezredre azonos idővel holtverseny alakult ki az első helyen két holland versenyző, a világbajnoki címvédő Xandra Velzeboer, illetve Selma Poutsma között.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonja januárban a gdanski Európa-bajnoksággal folytatódik.

(forrás:mti/fotó: HUNSKATE – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook oldala)