Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Humán tárgyakból és biológiából is hasítottak iskoláink az OKTV-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egymás után látnak napvilágot az OKTV döntőiről közzétett eredmények és megyénk középiskoláinak neve mindig felbukkan. A Révai Miklós Gimnázium vagy például a pannonhalmi bencés gimnázium diákjai több tárgyból is jeleskedtek.

A matematika mellett jó pár humán tantárgyból jutottak be diákok az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe, a biológiából pedig a Révai hasított. Két kategóriában hirdették meg a versenyt a biológiára vonatkozó óraszámtól függően. A döntő három fordulós volt és az országból a két kategóriában összesen 54 intézmény került fel a büszkeséglistára, amelyet most is az Eduline közölt.

A Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumnak a két kategóriában összesen 5 diákja jutott a döntőbe, ezzel a legjobbak között szerepelt.

Földrajzból is rendeztek versenyeket, abban a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium egyik diákja lett döntős.

Nézzük a humán tárgyakat! Történelemből írásbeli várta az országos verseny diákjait, és készítettek egy pályamunkát, amit meg is kellett védeniük. Két döntőssel büszkélkedhet a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium és ugyancsak 2-vel a Révai-gimnázium.

Angolból külön kategóriában mérettek meg a nyelvi előkészítős vagy két tanítási nyelvű iskolák, de ott is dönthettek úgy a tanulók, hogy a rendes kategóriában indulnak a többiekkel. Ebben a második kategóriában juttatott be egy diákot az OKTV-döntőbe megyénkben egyedüliként a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium.

Magyar irodalomból 1-1 döntős diákkal dicsekedhet a pannonhalmi bencés gimnázium és a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium.

Nyelvtanból szintén 1-1 döntőse lett a győri Révainak és a Soproni Széchenyi István Gimnáziumnak.

Másfél héttel ezelőtt pedig arról már beszámoltunk, hogy a versenyeken az egyik legnépszerűbb tantárgyból, matematikából megyénkben a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium szerepelt legfényesebben, mivel 6 diákja is döntős lett, ami országosan is kiemelkedő eredmény. Döntőbe jutott matekből a Kazinczy Ferenc Gimnázium, a pannonhalmi bencés gimnázium és a Péterfy Sándor evangélikus gimnázium is.