Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A testbeszéd a kommunikáció felét teszi ki. Ha többet tudunk a nonverbális jelekről, jobban megértjük egymást.

Testtartás

Neked is mondták, hogy egyenes háttal ülj? A testtartásunk azt is meghatározza, hogy mennyire tűnünk életvidámnak, de azt is, hogy mennyire vagyunk éppen stresszesek, vagy bizonytalanok. Egy kutatás bizonyítja, hogy azok, akik nyitott állással állnak, mint például nyílt karokkal állnak, azok nagyobb szimpátiát váltanak ki az emberekből. Ha dominanciát, és magabiztosságot szeretnél sugallni húzd ki magad, és ereszd hátra a vállaid. A görnyedt testtartás általában bizonytalanságra, bűntudatra vagy gyengeségre utal.

Szemkontaktus

Talán az egyik legfontosabb alapja a kommunikációnak. A szemkontaktus alapján tudja megmondani a másik fél, hogy figyelsz-e rá vagy sem. Ha képes vagy valakivel fenntartani a szemkontaktust az igazán nagy magabiztosságra fog utalni a másik fél számára. Szóval legközelebb amikor elkalandozik a tekinteted gondolj a fent leírtakra!

Személyes tér

A személyes tér egyszerű, de fontos része a testbeszédnek. Ez nagyjából egy 1-1,5 méter távolság tartása, viszont ez személytől függ. Általában csak család, vagy a hozzánk közel álló emberek lépnek ebbe a területbe. Ha túl közel kerülsz valakihez, azzal kellemetlen helyzetet okozhatsz az illetőnek, akár fenyegető érzést is kelthetsz benne.