Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az irodádban vagy a dolgozószobádban szinte ugyanannyi időt töltesz, mint a hálószobádban, ezért nem csak az alvóhelyeden, de ott is nagyon fontos a Feng shui.

Ha mostanában nem úgy megy a munka és a koncentráció, ahogyan szeretnéd, próbáld ki az alábbi tippeket.

Az alapoknál kell elkezdeni

A feng shui alapja a rend. Ezt sajnos nem tudod megkerülni, így figyelned kell arra, hogy ne legyen szanaszét minden holmid. Miután ezt kitapasztaltad, figyelned kell arra is, hogy mi legyen az első dolog, amit meglátsz, ha belépsz a szobába. Azt is tapasztald ki, milyen legyen a fény és a levegő minősége.

Nézz a hátad mögé!

Ha valami zajosabb terület helyezkedik el a hátad mögött, mint például egy ajtó vagy ablak, az nem a legmegfelelőbb számodra munka közben. A zajok leszívhatják az energiádat és fáradtabbnak érezheted magad. Az az ideális, ha a hátad mögött fal van, de ha ez mégsem megoldható, a széked és a nyitott tér közé tégy egy virágot vagy egy paravánt.

Ne legyen a közeledben éles tárgy!

A feléd mutató éles, hegyes tárgyak szintén negatív hatással lehetnek az energiaszintedre. Nézz körül a helyiségben és távolíts el minden ilyen tárgyat.

Felejtsd el a művirágokat és a vágott virágokat, mert a feng shui az élő növényeket kedveli. Ezek energiát adnak, ráadásul oxigént is termelnek.