Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Így se csempésszünk cigarettát

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy kreatívan pakolt furgon rejtett titkokat a rakterében, többek között zsákokat, vödröket, bőröndöket, építőanyagokat és ablakokat, amik között többszáz doboz cigarettát és 1,2 kilogramm dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, amint Hegyeshalom felé vették az irányt. A Győr-Moson-Sopron vármegyében közlekedő, angol rendszámú furgont választották ki véletlenszerű ellenőrzésre, úton Anglia felé.

A kisbuszban az építőanyagokat úgy rakták el, hogy azok védjék a szállított ablakokat, de a helyszín tökéletesnek bizonyult a gyanús csomagok rejtőzködésére is. A kereséshez bevetettek két hivatalos szolgálati kutyát, Trexet és Suprát, akik az oldalfalak mellett hamar jelzést adtak. Ők buktatták le a furgon titkos tartalmát: 610 doboz bolgár zárjegyes cigaretta és a dohány rejtőzködött az építőanyagok mögött.

A sofőr bevallotta, hogy ő rejtette el a csempészárukat, amiért a lefoglalt 1,5 millió forint értékű dohánytermék miatt nagy bajba került. A fincsi dohányra jókora bírság vár, amely több mint kétmillió forintra rúghat, tekintve a jövedéki törvénysértés súlyát.