Csak, hogy tudd: a táskás szemek teljesen normálisak, nem kell miattuk beparázni Igazából teljesen felesleges azon agyalni, hogy neked miért van, vagy miért nincs, mert előbb-utóbb mindenki átesik rajta.

Mi olyan egyszerű, de nagyszerű otthoni praktikákat gyűjtöttünk nektek össze, amik nemcsak azonnali eredményt produkálnak, de igencsak hatásosak a szem alatti karikák ellen.

Tegyél rá bármit, ami hideg!

Törölközőbe csavart jégkockák, hűsítő szemmaszkok, hűtőben lévő uborkaszeletek, hideg fémkanalak – lényegében bármi segít a táskás szemeken, ami hideg, mert a kompresszió csökkenti a puffadást. Nyilván nem jó, ha ezt a technikát minden egyes nap alkalmazod, de néha-néha belefér.

Zöld teás filterek

Fura ötletnek tűnhet, de a vízben való áztatás után a zöld teás filterek tényleg segítenek a puffadt szemek eltüntetésében. Ez főként a zöld teában lévő antioxidánsok és vitaminok miatt lehetséges, tehát ha ugyanezt a műveletet megpróbálnád sima gyümölcsteával, nem biztos, hogy sikerrel jársz!

Mindig mosd le a sminket…

Tudjuk, hogy már unalmas, de könnyen lehet, hogy reggel azért kelsz fel puffadt szemekkel, mert az éjjel nem mostad le a sminked, alvás közben az belement a szemedbe és mivel egész éjjel csukva volt a szemed, kijönni sem tudod onnan. A kémiai anyagok nagyon könnyen tudják irritálni a szemet, ezért mindig az legyen az első dolgod, ha puffadtak a szemeid, hogy jó alaposan mosd ki és töröld át őket! 

Étkezz egészségesen!

Nemcsak azért érdemes egészségesen étkezni, mert attól jobban nézünk ki, jobb lesz az egészségünk, formásak maradunk és még sorolhatnánk, hanem azért is, mert aki jó dolgokat eszik, annak kevesebb eséllyel lesz táskák a szeme. Az alkohol mellőzése például fantasztikus ötlet, mert az alkoholtartalmú italok nagymértékű fogyasztása bizonyítottan puffadt szemekhez vezet! 

Használj retinoid tartalmú krémeket!

Bár inkább csak a megelőzésben használnak a retinoid tartalmú krémek, kencék és szérumok, ha bármi olyan anti-aging krémed van otthon, amiben A-vitamin, retinol, retinal vagy retinolsav található, akkor érdemes őket kipróbálnod. Ezek a csoda hatóanyagok ugyanis gyulladáscsökkentő és feszesítő hatásúak, ami miatt nemcsak a szem körüli területekre, de a pattanásokra is kiválóan használhatók!