Ipari park épül Écsen

Ipari park épül Écsen – írja közleményében dr. Szabó Norbert polgármester. A projekt célja az elkészült Ipari Parkba betelepülő vállalkozásoknak munkahely teremtése és a jövőben – iparűzési adó formájában – olyan bevételi forrás biztosítása az Önkormányzatnak, melyet településének fejlesztésére tud fordítani.

Az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által. A projektben 4-5 vállalkozás számára van lehetőség az Écsi Ipari Park területén új telephelyet létesíteni, egyenként 2000 m2 földterületen.

A közműfektetések befejeződtek, az út- és közvilágítás kiépítése és tereprendezés is lezajlott. A beruházás 2020. december 3-án érte el a 100%-os készültségi szintet, a műszaki átadás-átvétel is ezen a napon történt meg. Jelenleg az engedélyek beszerzése van folyamatban.

A polgármester azt írta, konkrét beköltözőről egyelőre nem tud beszámolni, de már most többen érdeklődnek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 131 984 410 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Híradó főszerkesztő, riporter