Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Bár a februári időjárás meglepően enyhe volt, és a március első napjai is derűseknek ígérkeznek, a következő hét már kevésbé lesz ilyen meleg és napos. A meteorológusok szerint változékony, szeles és néhol csapadékos idő vár ránk, és egyes területeken még az éjszakai fagy is visszatérhet. Ilyenkor érdemes előnyben részesíteni a kicsit téliesebb, tápláló ételeket, mint például a krémlevesek.

Szeretnénk megosztani veletek egy könnyen elkészíthető, ízletes és tápláló receptet, ami ideális választás a hűvösebb napokra. Ez a karalábé-krémleves nemcsak finom és laktató, de friss és tavaszi ízeivel felvidítja a szürke hétköznapokat is.

Karalábé-krémleves recept:
Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű karalábé
  • 8 dl víz
  • 1 csokor friss bazsalikom (szárított is megfelel, de a frissnek isteni az íze)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, fehér bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés:
Első lépésként hámozzuk meg a karalábét, majd kockázzuk fel, és aprítsuk fel a fokhagymát.
Olívaolajon pároljuk meg a felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a karalábét. Pároljuk körülbelül 5-10 percig fedő alatt.
Szórjuk meg sóval és fehér borssal, majd öntsük fel vízzel. Főzzük puhára.
Amikor a karalábé megpuhult, adjuk hozzá a friss bazsalikomot, majd vegyük le a tűzről, és turmixoljuk össze.
Végül öntsük hozzá a főzőtejszínt, és rottyantsunk rajta egyet.

Íme, már kész is a karalábé-krémleves, melynek ízeivel a tavaszba repülhetünk, miközben megmelenget minket a lehűlésben. Ideális választás a változékony időjárásra, és garantáltan mindenkit felvidít! Jó étvágyat kívánunk!