Szeretnénk megosztani veletek egy könnyen elkészíthető, ízletes és tápláló receptet, ami ideális választás a hűvösebb napokra. Ez a karalábé-krémleves nemcsak finom és laktató, de friss és tavaszi ízeivel felvidítja a szürke hétköznapokat is.
Karalábé-krémleves recept:
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű karalábé
- 8 dl víz
- 1 csokor friss bazsalikom (szárított is megfelel, de a frissnek isteni az íze)
- 2 dl főzőtejszín
- só, fehér bors
- 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként hámozzuk meg a karalábét, majd kockázzuk fel, és aprítsuk fel a fokhagymát.
Olívaolajon pároljuk meg a felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a karalábét. Pároljuk körülbelül 5-10 percig fedő alatt.
Szórjuk meg sóval és fehér borssal, majd öntsük fel vízzel. Főzzük puhára.
Amikor a karalábé megpuhult, adjuk hozzá a friss bazsalikomot, majd vegyük le a tűzről, és turmixoljuk össze.
Végül öntsük hozzá a főzőtejszínt, és rottyantsunk rajta egyet.
Íme, már kész is a karalábé-krémleves, melynek ízeivel a tavaszba repülhetünk, miközben megmelenget minket a lehűlésben. Ideális választás a változékony időjárásra, és garantáltan mindenkit felvidít! Jó étvágyat kívánunk!