Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykori legendás focista, Eric Cantona a visszavonulása után belekóstolt a színészkedésbe, nemrég pedig egy The Friends We Lost című dallal jelentkezett, melynek kapcsán elmondta, hogy nagy hatással volt rá a The Doors, és Jim Morrison utolsó napjait is felidézte.

"Sokan hatottak rám inspirálóan, többek közt Nick Cave, Leonard Cohen és Daniel Johnston, de senkit sem akartam utánozni. Mindannyian önálló egyéniségek vagyunk, és én nem is szeretnék olyan lenni, mint bárki más. Egyszerűen csak a saját hangomat akartam megtalálni, ami sikerült is. Sosem vettem órákat, de tiszta szívből éneklek.
 
A legnagyobb hatással a The Doors volt rám. Lenyűgöztek a szövegeik, a belőlük áradó energia és az élő produkcióik. Spirituális értelemben teljesen megváltozott az életem, amikor megismertem őket. A Break on Through (To the Other Side) és a The End különösen mély benyomást tett rám, de Jim dalai egyébként is a szabadság himnuszai voltak. A halálával kapcsolatban annyit tudok, hogy Agnés Varda látta őt utoljára."

A belga rendezőnő, aki jó barátságban állt Morrison-nal, így idézte fel az énekes utolsó napjait egy korábbi interjúban, amely alapján mégsem ő láthatta őt utoljára:
 
"Pár nappal a halála előtt összefutottunk, és egyáltalán nem volt jó bőrben. Erre határozottan emlékszem. Aztán másnap reggel hívott Pamela (Pamela Courson, Jim Morrison barátnője), hogy Jim nem néz ki valami jól, és ugyanezt mondta Alain (Alain Roney, Morrison egyik barátja és fotósa) is. Szóval nyilvánvalóan nem volt jól, de azt azért nem gondoltam, hogy ilyen hamar meg fog halni."